Британската икономика се сви с рекордните 5,8%  през март спрямо

...
Британската икономика се сви с рекордните 5,8%  през март спрямо
Коментари Харесай

Рекордно свиване на британската икономика през март

Британската стопанска система се сви с рекордните 5,8%  през март по отношение на февруари, сочат предварителните данни на националната статистическа работа (ONS), съобщи Си Ен Би Си.

Това е най-големият месечен спад от 1997 година насам, само че резултатът не е толкоз неприятен, колкото предстоящият от доста анализатори спад от 7,2%.

Брутният вътрешен артикул на Англия през първото тримесечие се е свил с 2% на годишна база, което е най-големият спад от 2008 година насам. Анализаторите чакаха стесняване от 2,5%.

Лошите резултати се дължат значително на ограниченията против разпространяването на ковид, които доведоха до прекъсване на огромен % от икономическата интензивност в страната.

Тази седмица английският министър председател Борис Джонсън разгласи последователно разхлабване на част от ограничаващите ограничения, като от през днешния ден хората да излизат от вкъщи си безграничен брой пъти.

По-рано британската централна банка предвижда стесняване на английската стопанска система с 14% за цялата 2020 година, след 25-процентов срив през второто тримесечие. Това би било най-големият годишен спад от 1706 година насам, сочат исторически данни на централната банка. АЦБ обаче чака възобновяване от 15% през 2021 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР